By , on July 8, 2016

Salon


bloggingSpecialiștii în resurse umane au observat că tot mai multe persoane evită joburile cu program rigid, de la 9 la 18, preferând o carieră care să le ofere o răsplată personală mai mare. Vedem tot mai des femei care renunță la joburile în corporații și aleg să clădească o carieră din pasiune și să devină propriile lor șefe.

Iată 5 exemple de cariere neconvenționale pentru care multe femei au renunțat la joburile tradiționale, la birou:

 

  • Blogging

 

Evoluția galopantă a internetului și dezvoltarea site-urilor de socializare au făcut ca blogging-ul să devină o carieră viabilă pentru foarte multe persoane. Dacă la început blogul se asemăna cu un jurnal online, acum s-a transformat într-o adevărată publicație, uneori chiar nișată pe un anumit domeniu – fashion sau beauty-blogging, un blog de fotografie, de filme, literatura etc. Să pornești pe drumul blogging-ului nu este deloc dificil, ai nevoie doar de un laptop, un domeniu și talent pentru a-ți seduce din condei cititorii.

Experiențele de zi cu zi povestite pe blog, discuțiile cu cititorii în secțiunea de comentarii, interviuri cu diverse personalități – toate fac parte din activitatea unui blogger. Iți va fi indispensabil, așadar, și un reportofon digital pentru interviuri. Aruncă un ochi pe acest site si vei găsi o mulțime de modele de reportofoane, inclusiv unele disimulate, în formă de pix sau stick de memorie, care te vor ajuta să captezi orice discuție care îți stârnește interesul.

 

  • Bijuterii hand-made

 

O mulțime de femei și-au transformat pasiunea pentru cercei, brățări și coliere într-o adevărată carieră. Fimo, lemn, clei și o mulțime de alte materiale sunt utilizate în realizarea bijuteriilor hand-made, iar pentru că fiecare piesă este unicată, clienții nu se lasă prea mult așteptați.

Dacă ești pasionată de realizarea bijuteriilor, ai la dispoziție și cursuri pentru a-ți perfecționa tehnica și pentru a învăța modalități noi de a crea tot felul de obiecte de decor. În plus, asistăm la o reîntoarcere la obiecte autentice, iar bijuteriile în serie sunt tot mai puțin căutate.

 

  • Make-up artist

 

După ce ți-ai pierdut ore în șir zilnic în fața oglinzii în cautarea machiajului de zi perfect, e timpul să arăți și altor femei care este nivelul tău de îndemânare cu pensulele. Foarte multe femei și-au lăsat în urmă jobul de la corporație pentru a merge pe drumul machiajului profesional, iar acest lucru le-a adus o mulțime de satisfacții.

Orele de lucru sunt flexibile, este un domeniu creativ și în care vei cunoaște o mulțime de persoane interesante, mai ales artiști. Jocul cu farduri, gloss-uri și culori este fascinant pentru orice femeie, însă devine o adevărată carieră doar dacă ești dispusă să investești timp în pasiunea ta.

 

  • Ghid turistic

 

Ce poate fi mai plăcut decât să le împărtășești turiștilor frumusețea țării tale natale? Peisajele superbe, clădirile emblematice și multitudinea de persoane cu care interacționezi zilnic fac din meseria de ghid turistic una neconvențională, care nu are nimic de-a face cu statul la birou.

În vreme ce tu le arăți turiștilor locurile deosebite din România, mulți alții stau la birou în ședințe interminabile și lucrând la proiecte cu deadline-uri imposibile. Poate din acest motiv tot mai mulți se îndreaptă către această carieră.

 

  • Instructor de fitness

 

Atunci când orele la sala de sport s-au transformat într-o adevărată plăcere, este aproape firesc ca asta să se transforme într-o carieră. Locul biroului este luat de sala de sport, iar sunetul tastelor este înlocuit cu cel al muzicii ritmate. Vei vedea o mulțime de persoane care își vor schimba viața cu ajutorul tău și vei contribui în mod activ la această schimbare.

Într-un secol în care tot mai mulți dintre noi cădem pradă mâncării de la resturantele fast-food și avem un stil de viață sedentar, niciodată nu sunt suficient de mulți antrenori de fitness.

sursa: marieclaire.roLeave a Reply