By , on August 2, 2015

Salon


Unghiile fragile sunt o problemă cu care multe femei se confruntă și, din cauza căreia, multe apelează la manichiuri cu gel ori unghii aplicate. Azi îți propunem însă un tratament care îți va întări unghiile, astfel încât nu vei mai avea niciodată nevoie să apelezi la manichiuristă.

Tratamentul despre care ne-am gândit să îți vorbim este pe bază de tinctură de iod. Dacă în trecut iodul se folosea ca ajutor în multe afecțiuni ale pielii, astăzi foarte puțină lume îl mai folosește, deși este accesibil, ieftin și eficient. Poate că mirosul său ușor neplăcut nu este chiar atrăgător însă, dacă vrei să scapi pentru totdeauna de problema unghiilor fragile, care se rup ușor, cu siguranță că îți va fi de ajutor.

Ingrediente necesare tratamentului pentru unghii fragile:

  • 300 ml apă
  • O linguriță de sare iodată
  • 10 picături de tinctură de iod
  • O felie de lămâie

Cum prepari și cum folosești acest tratament:

Pune apa într-un recipient de sticlă, dizolvă sarea și adaugă picăturile de tinctură de iod. Cu acest amestec va trebui să îți masezi delicat unghiile – folosind vată sau o dischetă demachiantă – timp de 5-10 minute în fiecare zi, pe parcursul a 10 zile.

După fiecare aplicare a tratamentului, ia o felie de lămâie și freacă-ți unghiile cu ea.

Vei vedea că după cele 10 zile unghiile tale vor avea un aspect mai sănătos, vei remarca faptul că sunt mai tari, dar și că nu se mai rup atât de ușor. Pentru rezultate permanente, e bine să repeți tratamentul o dată la două-trei luni.

sursa: www.unica.roLeave a Reply