By , on November 15, 2015

Salon


Înainte de a fi prea târziu, începe un program de tonifiere și reconstrucție a părului. Este adevărat: în plină toamnă, scapi de o bună parte din agresiunile majore ale soarelui, dar provocarea de a avea un păr puternic și sănătos rămâne; în plus, zilele ce urmează nu se anunță a fi deloc mai blânde. „Părul este în continuă schimbare, nevoile lui se schimbă, de aceea un singur șampon sau tratament nu e de ajuns. Acestea trebuie schimbate periodic“, spune stilistul Claudiu Alex Sârghe. Un diagnostic o dată la șase luni este ideal pentru a te asigura că alegi exact îngrijirea de care are nevoie părul tău.

Elie-Saab-toamna-2015Indiferent de starea în care se află – natural, colorat, oxigenat, cu extensii –, prima cerință a stiliștilor este hidratarea. Ca și în cazul unui machiaj reușit, echilibrul dat de apă este esențial. Altfel, chiar dacă reușești să pui laolaltă toate trucurile ca să convingi părul să asculte de tine, vei vedea că nu e atât de simplu. „Dacă pieptănul nu trece fluid până la capăt, înseamnă că vârfurile sunt uscate. Multe persoane cred că, dacă li se rupe părul, atunci soluția este tratamentul pentru fortifiere. Greșit! Primul tratament care se impune este cel de hidratare. Unul de fortifiere aplicat pe parul deshidratat va face părul și mai casant“, explică Claudiu Sârghe.

Până să te confrunti cu privirea dezaprobatoare a stilistului, îți poți face singură un plan de rehidratare care să includă balsam și mască. Un ulei sau un serum aplicat cu cinci minute înainte de a intra sub duș „Nu este suficient pentru hidratare. Este o bună protecție a lungimilor, mai ales dacă sunt sensibile sau nu ai un șampon adecvat, dar părul are nevoie de mai multa atenție. Măștile hidratante pot fi îmbunătățite ca performață dacă respecți cu strictețe două reguli: scoate excesul de apă din păr cu un prosop înainte de a aplica masca și expune părul la cădură după ce ai aplicat masca (acasă poți folosi un prosop fierbinte)“, spune Sorin Stratulat, ambasador L’Oréal Professionnel.

Absolut toți stiliștii susțin la unison că părul nu trebuie frecat cu prosopul, ci înfășurat și lăsat 20-30 de minute, suficient pentru a fi absorbit excesul de apă, apoi se aplică masca, doar pe vârfuri, până la saturație. Las-o două-trei ore, o dată pe săptămână.

Lista ingredientelor unei măști este foarte lungă și cu denumiri greu de înțeles, atunci cum știi că ai ales masca potrivită nevoilor părului tău? „Dacă ar fi sa aleg câteva ingrediente esențiale, acestea ar fi: acidul lactic, keratina și lipidele. Acestea trei nu doar hidratează, ci constituie baza structurii părului și, în conseciță, permit tratarea și hidratarea“, susține Sorin Stratulat.

Chiar și în situația în care soluția finală pare a fi o nouă tunsoare, recuperarea și refacerea sunt posibile prin produse și tehnologii ce refac structura și sigilează vârfurile. „Există tratamente pe bază de proteine marine (sea silk, un prețios ingredient acvatic ce crește nivelul de hidratare) și uleiuri. Cel mai popular este uleiul de argan, ce repară, hidratează, reconstruiește fibra capilară. Nu se prea vorbește despre uleiul de monöi și papaya (care hidratează și repară), de yangu și de migdale (cu aport enorm de omega 6 și 9, acizi grași și antioxidanți naturali). Sunt echivalentul unei guri de oxigen de care părul are nevoie“, afirmă Cristina Roca, trainer oficial Keune.

sursa: marieclaire.roLeave a Reply