By , on January 19, 2015

Salon


Dincolo de utilitatea lor, ochelarii au devenit un accesoriu foarte șic. În schimb, pot ridica și unele probleme când vine vorba de machiaj, dar dacă aplici câteva reguli simple, vei reuși să-ți faci singură un machiaj reușit!
eyeglasses-makeup-4
Iată 4 reguli de care să ții cont când te machiezi, dacă porți ochelari:

1. Sprâncenele naturale ar trebui să fie bine definite: dacă sunt indisciplinate, conturează-le cu un creion contur. Produsul, asemănător cu o mascara, îți definește sprâncele. Apoi, după aplicare, le poți peria cu un pieptăn special care le oferă o formă naturală.

2.Renunţă la eyeliner pe pleoapa de jos: Cearcănele sau pulberea de la machiaj care a căzut de pe pleoapă nu va face decât să atragă atenția asupra problemelor tale. Te sfătuiesc să renunți la eyeliner pentru pleoapa de jos. În schimb poți folosi o mascara și poți trasa o linie cu un fard, pe care o poți estompa mai apoi cu degetele. Astfel machiajul va avea intensitate, însă fără să atragi atenția asupra ochelarilor.

3. Anticearcănul – un must. Ochelarii vor sublinia toate punctele roșii sau cearcănele și tocmai de aceea anticearcanul este un must. Aplica produsul chiar de la pliul interior al ochilor și întinde-l pe toata suprafața cu ajutorul degetelor. La final, tamponează cu un șervețel pentru a elimina excesul de produs. Dacă ai probleme cu cearcănele sau roșeța, evită fardurile in tonuri de roșu sau violet care nu vor face altceva decat sa evidențieze problema.

4. Asortează-ți machiajul cu ramele ochelarilor: Culorile fardurilor pe care le folosești nu ar trebui să fie în contrast cu cele ale ramelor ochelarilor tăi. Daca vrei să aplici pe ochi aceeasi culoare de farduri cu cea a ochelarilor, joacă-te cu mai multe nuanțe: una neutră pe pliul ochilor, un fard mai inchis pe pleoapa mobilă și unul extrem de intens pe pliul exterior. Îți poți finisa machiajul cu un eyeliner.
femeie-ochelari-machiaj
Sursa: avantaje.roLeave a Reply