By , on March 26, 2015

Salon


Magazinele au început să ne tenteze cu noile colecții de primăvară-vară 2015, iar noi suntem de părere că trebuie să știi care sunt tendințele propuse de designeri ca să poți decide mai ușor: ce cumperi, ce păstrezi și la ce renunți.

Anii ’70

Perioada anilor ’70 revine în atenția noastră fie prin imprimeurile specifice (House of Holland), stilul boho relaxat (Roberto Cavalli) sau cel de rock star cu tentă glam (Tommy Hilfiger). Investește într-o pereche de jeanși evazați, păstrează pălăria cu boruri late, dar scapă de rochia albă din dantelă în cazul în care arată ieftin.
Tommy Hilfiger Women's - Runway - Mercedes-Benz Fashion Week Spring 2015
House of Holland - Runway - MBFW Tokyo 2015 S/S

Denim Mania

Acest trend este foarte ușor de abordat și iubit. Denimul este un material pe care designerii îl exploatează de ani buni. A mai avut o perioada de glorie în anii ’90, iar acum se întoarce pe catwalkuri. Îți sugerăm să investești într-o rochie-cămașă, să păstrezi jeanșii boyfriend și să încerci să renunți la cei skinny.
MM6 Maison Martin Margiela - Presentation - Mercedes-Benz Fashion Week Spring 2015
Chloe : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

Black Leather

Pielea nu va ieși prea curând din tendințe, iar culoarea neagră este atemporală și extrem de chic. Noutatea sezonului este pielea întoarsa, cu sau fără franjuri. Investește într-o rochie neagră, păstrează fusta scurtă sau cea creion și încearcă să renunți la colanții din piele ecologică.
Nina Ricci : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015
Isabel Marant : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

Viața acvatică

Rodarte și Valentino s-au inspirat din viața acvatică pentru noile rochii de seară, fluide, diafane care te vor face să arăți prețioasă precum o sirenă. Pentru serile de vară, la mare, mizează pe transparențe, culori pastelate și aplicații prețioase. Ai grijă să nu exagerezi cu paietele sau accesoriile. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine!
Rodarte - Runway - Mercedes-Benz Fashion Week Spring 2015
Valentino : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

Army

Rigurozitatea uniformelor din armată i-a inpirat din nou pe designeri. Deobicei acest trend este axat pe paltoane și pantaloni, elemente regăsite și în garderoba bărbătească, dar sezonul acesta designerii îți propun să învestești într-o rochie army sau o vestă lungă purtată cu curea în talie. Păstrează parka din sezonul trecut și renuntă la pantalonii cu imprimeu camuflaj.
Iceberg - Runway - Milan Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015
Sursa: marieclaire.roLeave a Reply