By , on December 2, 2015

Salon


Toti stim ca este buna insa nu toti stim cat este de buna!

Stiai ca lamaile sunt singurul fruct alcalin si ca sucul de lamaie contribuie la mentinerea in echilibru a Ph-ului in organism? Iata si alte beneficii mai putin cunoscute ale lamailor.

646x404

Alte beneficii ale lamailor

Capacitatea de a echilibra Ph-ul organismului este unul din cele mai mari beneficii pe care il aduce pulpa si sucul de lamaie. De asemenea, lamaile reprezinta o foarte buna sursa de vitamina C si flavonoide, care sustin sistemul imunitar si procesul de respiratie celulara.

Lamaile protejeaza ficatul

Expertii spun ca ficatul are nevoie de lamai pentru ca acestea sunt un excelent stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidului uric si alte toxine acumulate in ficat. Lamaia si sucul de lamaie sunt adevarate medicamente pentru ficat si pentru organismul tau.

De exemplu, sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata functioneaza ca un detoxifiant ideal pentru ficat.

timthumb.php

Lamaile curata intestinele si dizolva calculii biliari

Sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele si a stimula peristaltismul intestinal, iar acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi.

Lamaile neutralizeaza radicalii liberi si previn imbatranirea

Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice. Expertii sunt de parere ca nu doar sucul si pulpa lamaii sunt un beneficiu, ci si coaja de lamaie, care este o sursa foarte buna de fitonutrienti puternici, eficace pentru tulburari ale creierului, cum ar fi boala Parkinson.

Lamaia distruge viermii intestinali

De asemenea, toata lamaia, daca este consumata ca atare, este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali. Lamaia sustine respiratia celulara si stimuleaza absorbtia oxigenului la nivel celular. Primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reusit aceasta performata si datorita lamailor pe care le-a mancat in timpul ascensiunii.

Distrugerea bacteriilor cu lamaie

Se stie ca sucul de lamaie distruge bacteriile care provoaca malaria, holera, difteria, febra tifoida si alte boli mortale. Lamaia contine o vitamina speciala, numita vitamina P, care previne hemoragiile interne si este foarte utila in tratarea hipertensiunii arteriale.

Lamaile controleaza retinopatia diabetica

In plus, retinopatia diabetica poate fi controlata si ameliorata doar prin consumul de lamai.

Lamaile lupa impotriva cancerului

Lamaile contin 22 de compusi anti-cancer, inclusiv limonen, un ulei care incetineste sau opreste cresterea tumorilor canceroase si care opresc diviziunea celulara in celulele canceroase.

Lamaile sunt singurul aliment din lume care este anionic, mai ales pentru ca are un electron in plus, spre deosebire de toate celelalte alimente care au un electron in minus.

Acest lucru este extrem de util pentru sanatate, deoarece interactiunea dintre anioni si cationi ofera toata energia celulara. Lamaile contin mai mult potasiu decat merele, potasiul fiind fundamental necesar in buna functionare a inimii.

 

 

sursa: alimentatie-sanatoasa.comLeave a Reply