By , on October 18, 2014

Salon


Cel mai mare organ al corpului, pielea, e si ea foarte sensibila la schimbarea de sezon sau alimentatie. Si pentru ca detestam sa avem riduri sau pete pigmentare, iata cateva idei de… alintare a pielii.

In functie de momentul zilei, al lunii sau al anului, pielea noastra este supusa unor ritmuri biologice diferite, care, daca le respectam, o fac mai receptiva si mai elastica. Dar nerabdarea noastra adesea o destabilizeaza. Avide dupa rezultate rapide, ne grabim sa folosim o crema noua, dupa ce am lasat-o pe aceea care nu „a stiut“ sa dea rezultate intr-o saptamana. Or adaptarea permanenta – o noua ingrijire, un nou anotimp – ii tulbura echilibrul. In realitate, nu ar trebui sa judecam eficacitatea unei ingrijiri inainte de un ciclu complet de reinnoire celulara, respectiv inainte de 28 de zile.femeie-hidratare-piele_b04b958c3c

Succesiunea anotimpurilor

Ele influenteaza viata pielii, organ sensibil la variatiile climatice. Folosirea produselor de ingrijire adaptate frigului sau caldurii pare sa se impuna de la sine pentru multe dintre noi. Ceea ce stim mai putin, este ca pielea sufera mai mult primavara si toamna. In timpul acestor anotimpuri intermediare, cand variatiile de temperatura si umiditate nu sunt statornice, ea trebuie sa faca un efort mai mare de adaptare. Contrar opiniilor general acceptate, pielea suporta mai bine temperaturile extreme ale iernii si ale verii, pentru simplul motiv ca sunt constante.

Toamna este o faza de tranzitie. Pielea devine mai pala, isi pierde tonusul, se deshidrateaza. Atunci cand nu mai este „ascunsa“ de bronz, adevarata sa natura si imperfectiunile apar: riduri, portiuni uscate, puncte rosii sau, din contra, productie crescuta de sebum… Consecintele expunerilor solare se fac simtite. Este perioada ideala pentru masti si cure intensive. Prioritatea o are regenerarea cu ajutorul gomajului si fermitatea prin intermediul produselor antiimbatranire.

Ingrijire intensa de noapte

Noaptea, regenerarea celulara predomina, in principal intre orele 23 si 3 dimineata, perioada in care celulele se inmultesc de doua ori mai repede! Ele se dedica reconstructiei compusilor esentiali ai pielii, neglijati in timpul zilei. Epiderma se deschide si favorizeaza toate schimburile, principiile active sunt mai bine absorbite. Noaptea, pielea elimina toxinele si isi reconstituie filmul hidrolipidic (sebum, in principal), rezervele de apa si nutrienti. Spre ora 23, sistemul imunitar functioneaza la capacitate maxima, agentii patogeni sunt alungati din organism, riscurile de inflamatii sunt la cel mai inalt nivel. Circulatia sangvina subcutanata se accelereaza, ceea ce permite o mai buna nutritie si oxigenare a pielii.

Ar trebui sa aplicam o crema de noapte? Bineinteles! Atunci pielea este mai receptiva, si noaptea este cel mai bun moment pentru a-i intari regenerarea si a o ajuta sa se repare. In final, alegerea este a ta si se face in functie de varsta, anotimp, de tendinta pe care o are pielea si de ce simte ea ca are nevoie in momentul respectiv. Insa, din cand in cand, un weekend pe luna, nu aplica nimic pe piele, pentru a o invata sa isi foloseasca si propriile resurse. Viata inseamna miscare, iar fiinta umana, la fel ca si natura, este conditionata de anumite cicluri. Punandu-ne pe aceeasi frecventa cu ele, oferim tenului o sursa suplimentara de armonie.

 

sursa: http://www.psychologies.roLeave a Reply