By , on November 6, 2014

Salon


Femeile îngrijite întotdeauna vor fi mai atrăgătoare decât cele care nu au grijă de corpul lor, iar manichiura frumoasă este un detaliu important. Din păcate, nu avem timp să mergem la salonul de cosmetică pe cât de des am vrea, dar există trucuri pe care le putem folosi acasă, ca manichiura să țină mai mult. Pașii pe care trebuie să-i urmezi:
manicure beauty

  1. Curăță și degresează unghiile

Ca oja să adere cât mai bine la unghii, trebuie să le cureți bine pe acestea. Șterge-le cu dizolvantul de ojă pe care îl folosești în mod normal, apoi lasă-le să se usuce complet. După ce ți-ai tăiat și pilit unghiile, poți trece la pasul următor. Încă o idee care îți poate veni în ajutor: nu îți face colțurile ascuțite, ci rotunjește-le dacă vrei ca manichiura să țină mai multă vreme.

  1. Folosește bază de fiecare dată

De fiecare dată când folosești o ojă colorată este nevoie să aplici mai întâi o bază. Atât pentru că nu îți afectează culoarea naturală a unghiei, dar și pentru că baza aderă bine la unghie, iar oja colorată de deasupra nu se mai ciobește așa ușor. Atenție, însă, trebuie s-o aplici în strat subțire.

  1. Aplică și un top coat

De fiecare dată când aplici un strat nou de ojă, trebuie să lași destul timp celui de dinainte să se usuce. De asemenea, după ce ai terminat de ”colorat” unghiile, pe deasupra trebuie să aplici un lac transparent (top coat) care să protejeze oja și să-i ofere un luciu aparte. Și de această dată trebuie să ai grijă să aplici în strat subțire.

Mai mult, ca manichiura să reziste mai mult timp, poți reface top coat-ul o dată la câteva zile. Se îngroașă oja, e adevărat, însă manichiura va rezista și va arăta ca nouă mai multe zile.

  1. Hidratează-ți pielea și cuticulele

Este important să hidratezi pielea din jurul unghiei, dar și cuticulele, atât pentru aspectul plăcut, dar și ca manichiura să reziste mai mult timp. Dacă pielea și cuticulele se usucă, pot crăpa sau se pot rupe cu tot cu ojă. Folosește ulei de ricin sau vitamina E uleioasă și masează-ți vârfurile degetele în fiecare seară, înainte de culcare.

  1. Nu îți băga mâinile în apă după ce îți faci manichiura

Un alt lucru important de care ar trebui să ții cont dacă vrei o manichiură rezistentă este să nu îți bagi mâinile sub apă la câteva ore după ce îți faci manichiura. Dacă la suprafață s-au uscat, sub straturi nu este cazul încă, iar umezeala pătrunde destul de ușor. Nu renunța la spălatul pe mâini, însă îți poți face manichiura după ce faci duș.

– Sursa: www.avantaje.roLeave a Reply