By , on July 16, 2009

Cosmetică

Tags: , , ,


Costumul de baie scoate la lumina si defectele pe care ai vrea sa le camuflezi: celulita, vergeturi, kilograme in plus, piele alba… Trebuie sa fii constienta de faptul ca folosirea unei creme timp de o luna nu te va salva pentru un an intreg! Strategia e sa urmezi un program sanatos, bogat in fibre si vitamine, dar cat mai sarac in acizi grasi saturati. Nu renunta nici la tehnicile de inlaturare a celulitei. Si fa cat mai multa miscare!

Cum sa ascunzi defectele

Pe pielea deschisa la culoare, celulita pare mai pronuntata. Aplica un autobronzant dupa ce ai indepartat stratul de celule moarte prin gomaj. Exfolierea se face doar o data pe saptamana, produsul fiind aplicat treptat, pentru a obtine o culoare inchisa.

Daca alegi sa iti schimbi culoarea pielii stand la soare, foloseste, in fiecare seara, un pic de autobronzant, pentru a estompa linia de la costumul de baie, si o lotiune after sun.

Aplica un ulei stralucitor pe partea din fata a picioarelor. Acesta da impresia de piele neteda.

Ce masuri sa iei

Produsele anticelulita si cele impotriva vergeturilor dau rezultate doar daca urmezi un program intensiv de masaj si sport.

Responsabila pentru culoarea caramel a pielii, melanina diminueaza partial patrunderea UVB si blocheaza UVA. Dar, desi acest pigment este un filtru natural, nu este suficient. Chiar daca ai pielea inchisa la culoare, foloseste produse cu FPS.

Nu doar valoarea FPS e importanta, ci si restul ingredientelor! Daca produsele cu FPS 15 au in componenta vitamine (E, C), acestea din urma ajuta pielea sa creeze singura enzime antioxidante proprii pielii. Un astfel de produs poate fi echivalentul unuia cu FPS 30 care nu contine ingrediente active.

Pentru a da o culoare frumoasa pielii, consuma fructe si legume rosii si portocalii (rosii, morcovi, paprika, alge marine etc).

Daca aplici corect un produs cu FPS, ar trebui sa termini un tub de 100 ml in 4 aplicari.

In mod obisnuit, produsele cu FPS expira intr-un an de la deschidere, insa tinute in soare se deterioreaza si mai rapid.

Pentru o vara intr-un corp cat mai sanatos si proaspat, va invitam la Maison Esthetique sa incercati produsele noastre cosmetice!

Dana

foto1, foto2, foto3

sursa: Marie ClaireLeave a Reply