By , on June 5, 2016

Salon


Ceaiul reprezinta una dintre bauturile foarte consumate in intreaga lume. Aceasta bautura are beneficii importante pentru corp si are o puternica capacitate antioxidanta si diuretica. Cu toate acestea, exista si situatii cand ceaiul este contraindicat.

Expertii in nutritie spun ca ceaiul nu trebuie baut oricand, deoarece poate fi daunator. De pilda, englezii consuma aceasta bautura in cadrul unui tabiet riguros respectat.

Top 5 tipuri de ceai si beneficiile lor pentru organismul tau

Ceaiul pe stomacul gol

Trebuie spus ca daca suntem suntem nemancati, stomacul este pregatit sa primeasca alimente. Daca vom oferi stomacului nostru un ceai in loc de alimente, el se va pomeni cu tanin, substanta care afecteaza peretii stomacului.

Prin urmare, nu trebuie sa beti ceai pe stomacul gol, ci doar sa va limitati la un pahar cu apa. De asemenea, daca este fierbinte, expertii spun ca un aliment care depaseste temperatura de 62 de grade poate determina o iritare a peretilor sistemului gastric si chiar intarzie digestia.

Temperatura optima a ceaiului

Temperatura optima pentru ceaiul pe care il bem este de 53 grade. Specialistii sunt de parere ca nu trebuie masurata cu termometrul: este acea temperatura care da senzatie de fierbinte, dar care nu opareste sau irita.



Leave a Reply