By , on May 24, 2013

Salon

Tags:


Ciresele, fructe gustoase pe care le consumam de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea.

Sucul de cirese previne deshidratarea

Ciresele apar in sezonul cald, tocmai cand organismul nostru este predispus la deshidratare. Consului a doua cesti de cirese pe zi sau a 250 ml de suc de cirese zilnic previne deshidratarea chiar si in cazul celor care lucreaza in aer liber.

cirese beneficii pentru sanatate: boli de ficat, pietre la rinichi, colesterol, albirea dintilor etc.

Ciresele au efecte antiinflamatoare

Ciresele joaca si rol antiinflamator in organism, astfel cei care sufera de boli cronice, de acnee sau de diferite inflamatii ori prezinta alergii cutanate se pot bucura de efectele antiinflamatoare ale cireselor.

Ciresele albesc dintii

Inca o calitate a cireselor consta in faptul ca acestea albesc dintii, ca si capsunile sau merele de exemplu. De aceea este indicat sa consumati ciresele mai degraba in stare proaspata decat sub forma de suc sau compot. Ciresele pot fi consumate dupa masa ca deret – curata dintii.

Ciresele sunt analgetice naturale

Ciresele scad durerea, in special cea scheletica si musculara. Astfel cei care lucreaza mult fizic, stau mult in picioare sau din contra, stau mult pe scaun ceea ce le provoaca dureri, precum si cei care practica sportul de performanta se pot bucura de beneficiile “antidurere” ale cireselor.

cirese beneficii pentru sanatate: boli de ficat, pietre la rinichi, colesterol, albirea dintilor etc.

Ciresele scad colesterolul

Ciresele scad colesteolul din sange, ajutand astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare, a aterosclerozei, a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale. Consumate zilnic in sezonul lor, ciresele scad incidenta bolilor specifice sezonului cald.



Leave a Reply